АЛГОРИТМ ОЦІНКИ ВІЙСЬКОВО-ТЕХНІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ВІЙСЬКОВОЇ АВТОМОБІЛЬНОЇ ТЕХНІКИ ЧАСТИНАМИ І ПІДРОЗДІЛАМИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ В ХОДІ БОЙОВИХ ДІЙ (ОПЕРАЦІЙ) - Рікунов , Олег; Кужелович , Віктор (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Машинознавство та САПР, 2021)
В статті аргументована актуальність визначення показника військово-технічної ефективності використання військової автомобільної техніки частинами і підрозділами Національної гвардії України при виконанні бойових завдань (операцій). В теперішній час для оцінювання стану військової автомобільної техніки застосовуються спеціальні показники, які являють собою числове вираження вимірників або їх відношення. Існуючі методики планування автотехнічного забезпечення, методи прогнозування кількісної оцінки показника військово-технічної ефективності використання військової автомобільної техніки в ході бойових дій мають потребу в подальшому вдосконаленні. В статті запропоновано в якості показника військово-технічної ефективності застосування військової автомобільної техніки в бойових умовах використовувати комплексний показник – узагальнений коефіцієнт військово-технічної ефективності використання військової автомобільної техніки в ході бойових дій (операцій) та визначити напрями підвищення ефективності застосування техніки. Ключові слова: автотехнічне забезпечення; військова автомобільна техніка; військово-технічна ефективність використання військової автомобільної техніки; показники ефективності; коефіцієнт технічної готовності; ефективність використання машин в ході бойових дій (операцій)