ДО ПИТАННЯ ВИКОНАННЯ МНОГОВАРІАНТНИХ РОЗРАХУНКІВ НА МІЦНІСТЬ НА ПРИКЛАДІ КАРАБІНІВ - Kutsenko, Serhii; Vasiliev, Anton; Mukhin, Dmitriy (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Машинознавство та САПР, 2018)
У роботі проводиться серія розрахунків напружено-деформованого стану конструкції методом скінченних елементів. Метою цих розрахунків є аналіз впливу низки геометричних параметрів на напружено-деформований стан. Даний аналіз проводиться для пошуку раціональних меж проектних параметрів з точки зору міцності. Серія розрахунків включає в себе поодиноке варіювання одним з параметрів. Об'єктом дослідження виступає сталевий туристичний карабін у формі трапеції. На завершення статті проводиться аналіз отриманих даних