РОЗРАХУНКОВО-ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ДЛЯ ОБҐРУНТУВАННЯ ПАРАМЕТРІВ ЧИСЕЛЬНИХ МОДЕЛЕЙ ДОСЛІДЖУВАНИХ СТАНІВ В ЕЛЕМЕНТАХ БОЙОВИХ МАШИН ТА ТЕХ-НОЛОГІЧНИХ СИСТЕМ ДЛЯ ЇХ ВИРОБНИЦТВА - Khlan, Oleksandr (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Машинознавство та САПР, 2018)
У роботі описано структуру спеціалізованого програмно-модельного комплексу для дослідження процесів і станів в елементах бойових машин та технологічних систем для їх виробництва. Верифікація чисельних моделей досліджуваних об'єктів здійснена на прикладі розв'язання тестових задач. Досягнена висока точність моделювання напружено-деформованого стану та динамічних характеристик низки об'єктів. Це дає можливість розв'язувати за допомогою розробленого спеціалізованого програмно-модельного комплексу прикладні задачі аналізу процесів і станів в елементах бойових машин та технологічних систем для їх виробництва. крім того, це уможливлює також розв'язання задач обґрунтування проектно-технологічно-виробничих чинників, які забезпечують високі технічні та тактико-технічні характеристики елементів досліджуваних механічних систем