НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНИЙ СТАН КОНТАКТУЮЧИХ ЕЛЕМЕНТІВ ГІДРОПЕРЕДАЧ - Martynenko, Oleksandr; Tkachuk, Mykola; Skripchenko, Nataliia; Bibik, Dmytro; Tkachuk, Ganna; Saverska, Mariia; Shemanskaya, Viktoriya (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Машинознавство та САПР, 2018)
В роботі описані методи аналізу напружено-деформованого стану елементів радіальних гідропередач з урахуванням контактної взаємодії. Запропонована варіаційна постановка задачі. Розроблені модифікації методу граничних елементів. Проведено аналіз впливу кількості циліндрів на напружено-деформований стан блока циліндрів. Визначено вплив профіля бігової доріжки на розподіл контактного тиску в спряженні з кульовим поршнем. Проведено дослідження впливу профіля бігової доріжки на характер розподілу та величину цього контактного тиску. Отримана база даних служить основою для розробки рекомендацій по обгрунтуванню проектних параметрів елементів радіальних гідропередач.