АНАЛІЗ ХАРАКТЕРИСТИК МІЦНОСТІ ТА ЖОРСТКОСТІ СИЛОВИХ ГІДРОЦИЛІНДРІВ - Veretelnyk, Oleg; Tkachuk, Hanna; Martynenko, Oleksandr; Khramtsova, Iryna; Kokhanovska, Olha; Zarubina, Alla; Golovin, Andrey; Lyashenko, Anastasiya; Meretskaya, Karolina; Soprunov, Igor (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Машинознавство та САПР, 2018)
У роботі описаний процес забезпечення і підвищення тактико-технічних характеристик бойових машин шляхом застосування комбінованих елементів і компонент бойової техніки і технологічних систем (використовувані для їх виготовлення), виконаних з матеріалів, що різко відрізняються фізико-механічними властивостями, на основі комплексного багатоваріантного комп'ютерного дослідження напружено-деформованого стану і динамічних ефектів. Описана залежність міцності та характеристик жорсткості комбінованих елементів технологічних систем, виконаних з матеріалів, що різко відрізняються фізико-механічними властивостями, які піддаються дії комплексу навантажень. Значення отриманих результатів полягає в можливості їх практичного використання на підприємствах оборонно-промислового комплексу, а також підприємствах цивільних галузей, що займаються проектуванням, дослідженням, технологічною підготовкою і виробництвом, а також технологічною обробкою елементів техніки і технологічних систем військового і цивільного використання.