СТВОРЕННЯ ІНСТРУМЕНТУ ДЛЯ РОЗВ’ЯЗАННЯ ЗАДАЧ АНАЛІЗУ ПРОЦЕСІВ І СТАНІВ, А ТАКОЖ СИНТЕЗУ ПРОЕКТНИХ РІШЕНЬ І ПАРАМЕТРІВ БРОНЕКОРПУСІВ ЛЕГКОБРОНЬОВАНИХ МАШИН - Vasiliev, Anton; Kutsenko, Serhii; Bondarenko, Maryna; Shemanska, Viktoriya; Vasilievа Tatjana; Baranikov, Yaroslav (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Машинознавство та САПР, 2019)
У роботі виконується розробка методологічних основ проведення комп’ютерних розрахунків при проектуванні систем протимінного захисту. На сьогодні найбільш широко для проведення проектних досліджень використовуються програмні комплекси, що реалізують метод скінченних елементів. Виконується дослідження напружено-деформованого стану днища корпусу під дією ударно-хвильового навантаження від мінного підриву з варіацією вхідних параметрів, таких як вид днища. Розробляється спеціалізований програмно-модельний комплекс, за допомогою якого автоматизується моделювання вибуху заряду, що містить вибухівку. Створена програма є автономною, орієнтованою на предметну область і використовує ANSYS і LS-DYNA.