ЧИСЕЛЬНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ДИНАМІЧНИХ ПРОЦЕСІВ В ВІБРОУДАРНИХ МАШИНАХ ПРИ ІМПУЛЬСНОМУ НАВАНТАЖЕННІ - Lunyov, Eugene; Barhan, Eugene; Nabokov, Anatoliy; Lisovol, Yana; Grabovskiy, Andrey; Kostenko, Yuriy; Lyashenko, Anastasiya; Khuzyakhmetova, Mariya (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Машинознавство та САПР, 2018)
У роботі отримали реалізацію новий підхід і вдосконалена математична модель для обґрунтування параметрів віброударних машин за критерієм відбудови від ударного резонансу на високих частотах. Для цього створено спеціалізований програмно-модельний комплекс "Віброудар", що відрізняється адаптацією до дослідження конструкцій машин з варійованою структурою і параметрами. Це створює потенційні можливості для цілеспрямованого варіювання і тих, і інших за критерієм відбудови від резонансних режимів