ВІДОБРАЖЕННЯ ПОХИБОК І КОНТАКТНИХ НАПРУЖЕНЬ У ЗУБЧАСТІ ПЕРЕДАЧІ У ПРОГРАМАХ ASGEARS І AEROFLANK - Dorofeyev, Vladislav; Dorofeev, Dmitriy (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Машинознавство та САПР, 2018)
В роботі розглянуті питання відображення похибок і контактних напружень в зубчастих передачах багатолистий функціями в програмах ASGEARS і AEROFLANK. Показано, що існуючі методи не відображають важливу для аналізу якості зубчастих передач інформацію. Вводиться поняття багатозначних і багатолистий функцій, що дозволяють кожній фазі зачеплення і перетину поставити у відповідність, як значення похибок зачеплення, так і розрахункові значення динамічних контактних напружень