КОМП’ЮТЕРНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ І СТАНІВ СКЛАДНИХ СИСТЕМ: ОБҐРУНТУ-ВАННЯ ПАРАМЕТРІВ МОДЕЛЕЙ РОЗРАХУНКОВО-ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИМ ШЛЯХОМ - Veretelnyk, Yuriy; Tkachuk, Ganna; Kokhanovska, Olga; Khramtsova, Irina; Zarubina, Alla; Kokhanovskyi, Volodymyr; Tkachuk, Mykola; Malakеi Andrii; Nabokov, Anatoliy; Golovin, Andrey; Veretelnyk, Oleg (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Машинознавство та САПР, 2018)
Комп’ютерне моделювання процесів і станів є на сьогодні зазвичай основою прийняття основних проектно-технологічних рішень при створенні нових машин, споруд і агрегатів. Для отримання обгрунтованих рекомендацій необхідно мати у розпорядженні адекватні, точні та негроміздкі числові моделі досліджуваних обєктів. З цією метою пропонується розрахунково-експериментальний метод обгрунтування структури та параметрів цих моделей. Як приклад розглядаються елементи бойових броньованих машин, а як базові – метод скінченних елементів, з одного боку, та метод голографічної інтерферометрії – з іншого. На прикладі декількох обєктів продемонстровано алгоритм і результати застосування запропонованого методу