МАТЕМАТИЧНЕ І ЧИСЕЛЬНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ДИНАМІЧНИХ ПРОЦЕСІВ В ВІБРОУДАРНИХ МА-ШИНАХ І ОБГРУНТУВАННЯ ЇХ РАЦІОНАЛЬНИХ ПАРАМЕТРІВ - Barhan, Eugene; Lisovol, Yana; Grabovskiy, Andrey; Kostenko, Yuriy; Sierykov, Volodymyr; Bondarenko, Aleksey; Krasikov, Roman; Revunov, Michael; Lunyov, Eugene (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Машинознавство та САПР, 2018)
В роботі досліджено явище ударного резонансу в віброударних системах. Використовуються одно-, двох- та трьох- масові моделі, рівняння руху записані на основі закону Ньютона. досліджені близькорезонансні режими та їх особливості при варіюванні значення коефіцієнту в’язкого тертя. Проведене дослідження спектру власних частот коливань корпусу віброударної машини, а також аналіз динамічних напружень в металоконструкції віброударної машини з урахуванням необхідності сумісного відлаштування від небезпечних режимів та забезпечення міцності й надійності віброударної машини.