РОЗРАХУНКОВО-ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ АНАЛІЗ КОНТАКТНОЇ ВЗАЄМОДІЇ ЕЛЕМЕНТІВ ТЕХНОЛОГІЧНИХ СИСТЕМ - Tkachuk, Mykola А.; Grabovskiy, Andrey; Tkachuk, Mykola М.; Saverska, Mariia; Tkachuk, Ganna; Domina, Natalia; Ishchenko, Olha; Mosnitska, Daria; Voloshyna, Iryna; Tretyak, Vladeslav (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Машинознавство та САПР, 2020)
У роботі на прикладі деталей розділових штампів здійснено розрахунково-експериментальний аналіз контактної взаємодії елементів технологічних систем. З цією метою побудовані параметричні моделі системи контактуючих тіл. Паралельно здійснено чисельні та експериментальні дослідження напружено-деформованого стану і контактної взаємодії досліджуваних об’єктів. Це дає змогу установити особливості розподілу компонент напружено-деформованого стану та контактного тиску у сполученні тіл. Отримані експериментальні результати є основою для визначення параметрів скінченно-елементних моделей за критерієм точності чисельного моделювання контактної взаємодії елементів технологічних систем.