АНАЛІЗ РЕАКЦІЇ ТЕСТОВИХ ПРОСТОРОВИХ КОНСТРУКЦІЙ КОРПУСІВ ЛЕГКОБРОНЬОВА-НИХ МАШИН НА ДІЮ СЕРІЇ ІМПУЛЬСІВ - Tkachuk, Mykola A.; Nabokov, Anatoly; Grabovskiy, Andrey; Rіkunov, Oleg; Tkachuk, Mykola M.; Marusenko, Svitlana; Khramtsova, Iryna; Kokhanovska, Olga; Prokopenko, Nickolay; Loznyi, Oleg; Chala, Yuliia (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Машинознавство та САПР, 2020)
У роботі описані моделі, методи та результати досліджень реакції тестових просторових конструкцій корпусів легкоброньованих машин на дію серії імпульсів на етапі проектних досліджень. Пропонується здійснювати цей аналіз у два етапи. На першому етапі із використанням спрощених еквівалентних моделей визначається їх реакція на серію імпульсних впливів. На основі аналізу результатів досліджень установлюються закономірності впливу варійованих параметрів на характеристики міцності та жорсткості. На другому етапі здійснюється аналіз реальної конструкції на дію серії імпульсних впливів із залученням більш складної скінченно-елементної моделі певного корпусу легкоброньованої машини. За рахунок такого поєднання етапів стає можливим суттєво прискорити дослідження при збереженні високої точності чисельного моделювання.