ФОРМАЛІЗОВАНІ ПІДХОДИ ДО ВИЗНАЧЕННЯ ЧИСЛА ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПЕРЕХОДІВ ПРИ ВИРОБНИЦТВІ ГНУТИХ ПРОФІЛІВ - Chukhlib, Vitalij; Gubskyi, Sergii; Okun, Anton (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Машинознавство та САПР, 2020)
У статті розглядаються формалізовані підходи до визначення числа технологічних переходів при виробництві гнутих профілів. Аналізуються фактори, що впливають на кількість переходів при розробці схеми профілювання, вказано на неоднозначність, наприклад, фактору товщина металу. Розглядаються критерії вибору кута підгинання за технологічний перехід профілювання. Узагальнюється інформація, виділяються критерії порівняння, що дозволяє виділити найбільш оптимальні формалізовані підходи до визначення числа технологічних переходів при профілюванні. Вказується на необхідність застосування автоматизації даних розрахунків та застосування набутого емпіричного досвіду в машинному навчанні.