АНАЛІЗ ТЕНДЕНЦІЙ ВПЛИВУ ПАРАМЕТРІВ КОРПУСІВ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ СПЕЦІАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ НА ВЛАСНІ ЧАСТОТИ І ФОРМИ КОЛИВАНЬ - Grabovskiy, Andriy; Tkachuk, Mykola; Shut, Oleksandr; Lipeiko, Andrii; Tsendra, Heorgii; Shevchenko, Andriy; Loznyi, Oleg; Mosnitska, Daria; Chala, Yuliia (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Машинознавство та САПР, 2020)
У роботі описано підхід до аналізу впливу параметрів корпусів транспортних засобів спеціального призначення на власні частоти і форми коливань. Для цього побудовані параметричні моделі корпусів. У цих корпусах варійованими є їх структура, форма та товщини окремих панелей. У ході дослідження макетів корпусів досліджено зміну власних частот і форм коливань корпусів транспортних засобів спеціального призначення. Побудовані моделі дають можливість прогнозувати тенденції зміни власних частот і форм коливань при проектному варіюванні окремих параметрів корпусів Це створює переваги при обґрунтуванні раціональних технічних рішень цих корпусів шляхом цілеспрямованого варіювання окремих параметрів.