ОПТИМІЗАЦІЯ РОЗРАХУНКУ КОНСТРУКТИВНИХ ПАРАМЕТРІВ ЕЛЕМЕНТІВ ҐРАТЧАСТИХ ПРОТИВОКУМУЛЯТИВНИМИ ЕКРАНІВ - Mazur, Igor; Grabovskiy, Andrey (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Машинознавство та САПР, 2018)
Розроблено методику оптимізації основних конструктивних параметрів елементів ґратчастих противокумулятивними екранів для захисту від кумулятивного боєприпасу, зокрема від гранат ручного протитанкового гранатомета. На основі цієї методики, виходячи з вимог протидії конкретному типу боєприпасу, можливий підбір оптимальної, по масо-габаритними показниками і з максимально допустімою ймовірністю спрацьовування, конструкції противокумулятивного гратчастого екрану