ПЕРЕВІРКА МІЦНОСТІ ЕЛЕМЕНТІВ КРІПЛЕННЯ ЦИСТЕРНИ ДО ШАСІ АВТОПАЛИВОЗАП-РАВНИКИ ВІД ДІЇ ПОПЕРЕЧНОЇ І ВЕРТИКАЛЬНОЇ НАВАНТАЖЕНЬ - Holovchenko, Volodymyr; Glinin, Genady; Ivanina, Nina (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Машинознавство та САПР, 2018)
У статті на прикладі аеродромного паливозаправника літальних апаратів АТЗ-10 викладений хід виконання розрахунків по перевірці міцності елементів кріплення цистерни до шасі автомобіля від дії поперечних та вертикальних інерційних сил. Нею завершується розгляд теми розрахунків елементів кріплення цистерни від дії всього комплексу навантажень, який проводився в попередніх трьох статтях. В ній викладені особливості розрахунків болтових та зварних з'єднань елементів з урахуванням їх конструкції та умов роботи