ПРО РЕЗОНАНСНІ РЕЖИМИ РОБОТИ ВІДКРИТИХ ЗУБЧАСТИХ ПЕРЕДАЧ БАРАБАННИХ МЛИНІВ - Fedin, Dmytro; Vinogradov, Boris (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Машинознавство та САПР, 2018)
Приведено літературний огляд математичних моделей динаміки зубчастих передач з урахуванням змінної жорсткості та кінематичної похибки зачеплення. З використанням методу скінченних елементів проведено інженерний аналіз характеру зміни жорсткості зубчастої передачі барабанного млина. Запропоновано математичну модель динаміки зубчастої передачі барабанного млина, яка враховує характер зміни жорсткості та кінематичної похибки зачеплення. Визначено межі виникнення параметричного та силового резонанса