КОМП’ЮТЕРНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ЕВОЛЮТНОГО ЗАЧЕПЛЕННЯ В CAD-СИСТЕМІ AUTODESK INVENTOR І АНАЛІЗ ЙОГО НДС В САЕ-МОДУЛІ NASTRAN IN CAD - Protasov, Roman; Ustinenko, Aleksandr; Andrienko, Sergej; Konovalenko, Ol’ga (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Машинознавство та САПР, 2018)
У статті розглянуті можливості програмного комплексу Autodesk Inventor при проектуванні зубчастих та ланцюгових передач, а також аналіз напружено-деформованого стану в програмному комплексі Nastran In-CAD. Наведена методика синтезу та аналізу прямозубої зубчастої та ланцюгової передачі з еволютним типом зачеплення, яка характеризується опукло-увігнутим контактом. Тестові розрахунки напружено-деформованого стану та контактного тиску показали збіжність результатів з аналітичними розрахунками. Використання програмного комплексу Autodesk Inventor з доповненням Nastran In-CAD дозволило пришвидшити дослідження нових еволютних передач