ДОСЛІДЖЕННЯ МІЦНОСТІ ВАГОНА-ЦИСТЕРНИ ДЛЯ ТЕХНІЧНОЇ СІРЧАНОЇ КИСЛОТИ - Chepurnoy, Anatoly; Sheychenko, Roman; Graborov, Roman; Marynuk, Vyacheslav; Pestunov, Oleksandr; Tkachuk, Mykola; Bondarenko, Maryna; Saverska, Mariia (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Машинознавство та САПР, 2018)
Аналіз міцності елементів вагона-цистерни для технічної сірчаної кислоти проводиться шляхом чисельного моделювання напружено-деформованого стану та обробки отриманих результатів. Враховано різні види навантаження вагона-цистерни. Визначено напружено-деформований стан при зіткненні вагонів, при гальмуванні великовагового складу, а також при гальмуванні і розгоні складу, що рухається у кривій ділянці шляху. Описано підхід, який дозволив із застосуванням існуючих універсальних інструментів, а також розроблених спеціалізованих модулів обґрунтувати параметри досліджуваного вагона.