МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ДИНАМІЧНИХ ПРОЦЕСІВ В КОРПУСІ ЛЕГКОБРОНЬОВАНОЇ МАШИНИ ПРИ ІМПУЛЬСНІЙ ДІЇ - Nabokov, Anatoliy; Tkachuk, Mykola; Malakеi Andrii; Grabovskiy, Andrey; Vasiliev, Anton; Kutsenko, Sergiy; Tanchenko, Andrii; Anan’in, Evgeniy (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Машинознавство та САПР, 2018)
У роботі описані питання моделювання динамічних процесів у легкоброньованих машинах. За допомогою методу параметричного моделювання досліджуваний об’єкт описаний множиною варійованих параметрів, які повністю ідентифікують досліджувану динамічну систему "бойовий модуль – бронекорпус – підвіска". Для визначення раціональних параметрів запропоновано проводити чисельне моделювання на основі інтегрування рівнянь руху за допомогою методу скінченних елементів. На основі аналізу результатів досліджень визначаються параметри, які задовольняють відповідним критеріям та обмеженням. Зокрема, виявляються небезпечні резонансні режими та формулюються критерії відлаштування від цих режимів.